Ga naar hoofdinhoud

Arodo verpakkingslijn voor H.Essers

H.Essers magazijn

Arodo Total Bag Handling in Arendonk (B) heeft aan logistiek dienstverlener H.Essers een verpakkingslijn voor kunststof granulaten geleverd. De installatie vervangt een circa 30 jaar oude afzakmachine.

“Wisselstukken waren nog moeilijk te vinden en daarom gingen we op zoek naar een nieuw systeem”, aldus Yuri Schaerlaecken, process engineer bij H.Essers. “Arodo kwam bij het eerste contact al met een goede oplossing.”
Arodo ontwierp op basis van de input van H.Essers een zakkenvulmachine met buisfolie, een palletiser en een rekhoesinstallatie.
Jan van Noort, sales manager Arodo: “De lijn is in Arendonk op maat gebouwd en vervolgens getest. Een wens van H.Essers was de realisatie van een geautomatiseerde reiniging met een trechter voor het spoelwater.”

Operationeel

De PLC-gestuurde verpakkingslijn is in februari 2019 bij H.Essers geïnstalleerd. Zodra de nieuwe machine operationeel was, is de oude afgebroken. “We haalden in het begin nog niet direct de gestelde capaciteit van 1.000 zakken per uur”, aldus Yuri Schaerlaecken. “Maar Arodo is dankzij enkele aanpassingen er toch in geslaagd de capaciteit te verhogen. Een heel verschil met de oude machine. Ook heeft de nieuwe lijn meer functies en programma’s en kan deze op afstand worden gemonitord.”

Zie ook Arodo-lijn voor Vilofoss diervoeders

Bedrijfsgegevens Arodo bvba

Arodo verpakkingslijn bij H.Essers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.