Ga naar hoofdinhoud

Ausloos palletiser voor twee lijnen

Europack Winner Scara 800

Logistieke dienstverlener Ad van der Vorst heeft een volautomatische robotpalletiser van Ausloos in gebruik genomen. De machine wordt ingezet voor de verwerking van zakken van twee lijnen.

De Europack Winner Scara 800 bedient twee apart instelbare verpakkingslijnen; één die ventielzakken vult met zetmeel en één die PE-zakken uit vlakfolie vult met aardappelvlokken. Voor laatstgenoemde lijn leverde Ausloos al een Essegi F1400 FFS machine.

Schakelen

De robotpalletizer kan probleemloos tussen beide lijnen schakelen ondanks het feit dat deze diverse zakformaten en zakgewichten produceren. De robot stapelt de zakken door elkaar op twee aparte palletplaatsen. Hij maakt daarbij gebruik van twee aparte programma’s die simultaan lopen, voor elke lijn één. De robot herkent zelf het zakformaat en -gewicht en stapelt de zakken automatisch op de correcte pallet volgens het daarvoor geldende patroon.

Capaciteit

De Europack Winner Scara 800 heeft een capaciteit tot 800 zakken per uur. De gebruiksvriendelijke installatie beschikt over een Siemens 12”-scherm.
Ad van der Vorst verpakt poeders en granulaten (veevoederproducten) en verhuurt opslagruimte. Het bedrijf ligt in het Nederlandse Stampersgat, strategisch gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen.

Zie ook Ausloos diepvries verpakkingslijn

Meer over Ausloos Verpakkingstechniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.