Ga naar hoofdinhoud

Ausloos verpakkingslijn voor maanzaad

Verpakkingslijn voor bigbags en zakken

Ausloos Verpakkingstechniek heeft bij Red River – Van Eck in Etten-Leur een volautomatische verpakkingslijn voor maanzaad gerealiseerd.

Red River – Van Eck, specialist in de verwerking van zaden voor onder meer de bakkerij-industrie, is vorig jaar gestart met de bouw van een nieuwe fabriek. Deze omvat naast reinigings- en zeefapparatuur ook de verpakkingslijn van Ausloos. De installaties zijn met 3D-software ontworpen aangezien op locatie nog niets kon worden opgemeten.

Verpakkingslijn

De verpakkingslijn omvat een Technipes nettoweger met gravitaire dosering, een in-line metaaldetector en een Technipes bigbag-vulstation. Ook is voorzien in een Technipes Futura afzakinstallatie voor papieren openmondzakken (van 10 tot 25 kg). De volle zakken worden gecontroleerd op gewicht met een OCS controleweger en de aanwezigheid van metaaldeeltjes met een Mesutronic detector. Een Altech labelaar etiketteert de correct afgevulde zakken waarna een Winner 400 robot de zakken palletiseert, klaar voor transport.

Gepolijst

De roestvaststalen installaties zijn intern gepolijst voor een optimale doorstroming van het maanzaad zodat kruiscontaminatie wordt voorkomen. De diverse onderdelen van de Ausloos-lijn zijn vlot te bereiken voor inspectie en reiniging.

Meer over Ausloos Verpakkingstechniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.