Ga naar hoofdinhoud

Ausloos verpakkingsstraat voor Qolortech

FFS-machine

Ausloos Verpakkingstechniek heeft aan Qolortech in Vaassen een verpakkingsstraat geleverd. De volautomatische straat is geïnstalleerd in een verpakkingshal met magazijn.

Qolortech ontwikkelt en produceert kleur- en additief-masterbatches die worden gedistribueerd naar klanten in heel Europa. Het verpakken van de onderscheiden masterbatches dient volledig restloos te gebeuren om productcontaminatie uit te sluiten.

Verpakkingsstraat

De verpakkingsstraat bestaat uit een FSB bigbag vulstation en twee parallelle afzaklijnen waar de masterbatches worden verpakt in zakken uit buisfolie. De producten worden volledig automatisch naar deze lijnen toegevoerd. Elke afzaklijn is voorzien van een MTB FFS-machine (Form, Fill, Seal). De zakken worden bedrukt met behulp van een thermotransfer-printer. Beide lijnen hebben ook een Winner 400 robot palletizer die de zakken op pallets stapelen.

Centrale palletwikkelaar

Deze pallets gaan naar een centrale TOSA automatische palletwikkelaar, waar ze waterdicht worden omwikkeld. De afgewerkte pallets gaan over rollenbanen naar het centrale magazijn. In het verleden heeft Ausloos aan Qolortech ook al een automatische afzakinstallatie geleverd.

Zie ook Ausloos verpakkingslijn voor diervoeders

Meer over Ausloos Verpakkingstechniek

De Winner 400 robot palletizers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.