Ga naar hoofdinhoud

Big bag legen met Flexicon massage-platen

Flexicon Bulk-Out big bag losstation

De Bulk-Out van Flexicon bevordert met behulp van big bag massage-platen de uitstroom van poeders die tijdens de verzending zijn samengeklonterd.

De Bulk-Out is voorzien van een vrijdragende I-balk voor een trolley met een elektrische takel waaraan een hefframe hangt. De lussen van een big bag op vloerniveau zijn eenvoudig aan het hefframe te bevestigen. Vervolgens hijst men de big bag boven de lostrechter. De uitloop van de big bag wordt door een irisklep getrokken en stofdicht op de lospijp bevestigd.

Massage

Als de uitloop is geopend, begint het losproces. Hierbij masseren twee tegenover elkaar gelegen platen de big bag om het samengeklonterde poeder weer los te maken. De hydraulisch aangedreven massage-platen worden bediend met een HMI in een NEMA 4 (IP 56) behuizing. Zowel de frequentie als de uitslag van de platen is instelbaar. Ook is het mogelijk om de big bag met behulp van de takel hoger of lager te hangen om een maximaal massage-effect te sorteren.

Zakkenstort

Het Bulk-Out losstation heeft een mogelijkheid om handmatig zakken in de lostrechter te legen. Hiertoe is het systeem voorzien van een zakkenstort-kabinet met een scharnierende deur, een neerklapbare zaksteun en een zeefrooster. Flexicon levert de losstations in gecoat staal of roestvaststaal, desgewenst in hygiënische uitvoeringen.
Flexicon wordt in Nederland vertegenwoordigd door MATEC massagoed techniek.

Bekijk hier de video van de Bulk-Out

Zie ook Flexicon Bulk-Out losstation met hopper-shuttle

Bedrijfsgegevens Flexicon (Europe) Ltd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.