Ga naar hoofdinhoud

Delaere octabin-opzetrobot voor chemiereus

De robotarm van Delaere heeft een body op de zero positioning plate gelegd

Delaere Engineering ontwerpt en bouwt niet alleen complete meng- en proceslijnen en big bag vulstations, maar ook maatwerk machines om octabins automatisch op te zetten. Een voorbeeld van laatstgenoemde expertise is een octabin-opzetrobot die Delaere Engineering heeft gerealiseerd bij een wereldwijd opererend chemieconcern.

“We werden begin vorig jaar vanuit de VS benaderd met een vraag naar een systeem om automatisch octabins op te zetten. Octabins worden gevormd uit verschillende delen en het manueel opzetten van octabins is heel arbeidsintensief”, zegt sales manager Dries Cruycke van Delaere Engineering bvba uit Deerlijk (België). “Het ging om een groot chemieconcern in Tennessee dat ons via het internet had gevonden. Op onze website staat namelijk een project toegelicht dat we hebben gerealiseerd voor een petrochemisch bedrijf in het Midden-Oosten, en wel een volledige geautomatiseerde afvullijn voor octabins, inclusief 2 octabin-opzet robots. Bovendien hebben we honderden wereldwijde referenties voor big bag en octabin afvullijnen.”

Octabins

Octabins, die in VS ‘gaylords’ genoemd worden, zijn octagonale ofwel achtkantige, kartonnen dozen. Ze bestaan uit een lichaam, bodem en deksel. Het zijn zeer sterke verpakkingsvormen voor het transport en de opslag van pellets, korrels en poeders. Om deze producten nóg beter te beschermen, wordt in de af te vullen octabin vaak een kunststof hoes (inliner) geplaatst. Bij het Amerikaanse chemiebedrijf worden de octabins aangeleverd als vlakke, nog uit te vouwen kartonnen platen (‘bodies’ of ‘jackets’). “Deze bodies zijn extra zwaar uitgevoerd om een sterke verpakking te vormen, maar dat maakt ze wel lastiger te manipuleren dan de lichtere, in Europa gebruikelijke kartonkwaliteiten.”

Lees meer over de octabin-opzetrobot

Zie ook: Delaere integrator proces- en verpakkingsmachines

Bedrijfsvermelding Delaere Engineering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.