Ga naar hoofdinhoud

Drie manieren om de extrusielijn te optimaliseren

Overall Equipment Effectiveness (OEE) vormt al decennia lang een prestatiemeter in de productie. Nu Industrie 4.0 een hoge vlucht neemt, beschikken compounders over een scala aan nieuwe tools en technieken die OEE-scores van hun extrusielijn kunnen verbeteren. SPS Solids Process Solutions schetst drie manieren.

Optimaliseren

Naarmate het vertrouwen in hightechapparatuur toeneemt, stijgt het belang van metingen.

Hoewel Industrie 4.0 de middelen biedt om de bewaking van de machineprestatie te verbeteren, verhoogt het ook de noodzaak ervan.

Industrie 4.0 vereist dat compounders betere prestaties leveren om aan de stijgende vraag te voldoen. Tegelijkertijd geeft deze trend hen de tools om die doelen na te streven. Met deze factoren in het achterhoofd schetsen we hier enkele manieren waarop fabrikanten hun Industrie 4.0 OEE kunnen verbeteren.

  • 1. Voortdurende in-line & real-time operationele monitoring en sorting.
  • 2. Gerichte meldingen.
  • 3. Datagedreven voorspellend onderhoud.

Geen industrie 4.0 zonder OEE

Industrie 4.0 is onlosmakelijk verbonden met OEE-data. Maar die data ondersteunen een efficiënte en flexibele productie. Omgekeerd levert Industrie 4.0 de nodige data en berichtgeving om de OEE te optimaliseren. Industrie 4.0 maakt dus een oneindig verhaal van grote en kleine optimalisaties en upgrades. Met andere woorden… the ratrace for the smartest factories only just started.

Hier leest u het hele verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.