Ga naar hoofdinhoud

Drie manieren om RVS op RVS te bevestigen

Ben je bezig met een project met RVS, maar kom je niet helemaal verder omdat het bevestigen van RVS op RVS niet helemaal lukt? Er zijn verschillende manieren om RVS op RVS te bevestigen, met verschillende voordelen en nadelen.

In deze blog bespreken we deze manieren zodat jij rustig en vol vertrouwen verder kan met je project. Lees snel verder!

Lijmen

Lijmen is een gemakkelijke optie om RVS op RVS te bevestigen. Zorg er ten eerste voor dat je de RVS vet- en stofvrij maakt. Om RVS goed vast te lijmen is het belangrijk dat het goed schoon, droog, stof- en vetvrij is. Dit kan bijvoorbeeld door de te verlijmen producten met aceton of alcohol schoon te maken. Gebruik nooit terpentine of wasbenzine, want dat is vet en werkt dus averechts. Ten tweede is het zaak dat je goede secondelijm aanbrengt op de RVS. Zorg voor een goede dosering, niet te veel en niet te weinig. Druk vervolgens het RVS stevig tegen elkaar aan. Binnen enkele seconden ontstaat er een hechting die na ongeveer 8 uur uitharden het beste resultaat geeft. Het is belangrijk om voordat de lijm is uitgehard, de lijmresten te verwijderen met een droge doek of tissue. Uitgeharde lijm is namelijk moeilijk om weg te krijgen.

Lassen

RVS is zeker niet de meest makkelijke staalsoort om te lassen, maar onmogelijk is het zeker niet. RVS wordt vaak gelast met gelijkstroom. Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende punten. Zorg er, net zoals bij het lijmen, voor dat de oppervlakken ontvet en schoon zijn. Probeer vervolgens zo snel mogelijk te lassen. Hierdoor wordt de kwaliteit vaak beter. Na het lassen kun je het voorwerp nog nabewerken. Zorg er wel voor dat het voorwerp goed afgekoeld is.

Schroeven

Naast lijmen en lassen is schroeven ook nog een optie. Voor een verbinding van RVS en RVS door middel van schroeven, is er een schroef met buitendraad en een tapgat met binnendraad nodig. De schroef en het tapgat dienen dezelfde schroefdraad te hebben. RVS schroeven zijn er in verschillende soorten en maten te vinden, dus je kunt ook verschillende groottes gaten maken in RVS. De grootte van het gat heeft invloed op de stevigheid van het vastzetten van de materialen. RVS tappen heeft mogelijk wel wat extra uitleg nodig. Ga dus vooral van te voren even op onderzoek uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.