Ga naar hoofdinhoud

Europese machine-verordeningen

Interesse in Europese machine-verordeningen

Op maandagmiddag 2 oktober 2023 vindt in Wageningen een dag plaats over Europese machine-verordeningen voor de voedingsmiddelen industrie. De organisatie is in handen van Machevo & Bulk Vereniging, DMFI (Dutch Machinery for the Food Industry), GMV Dutch Food Systems en HDN (Hygienic Design Network).

De bijeenkomst in het Omnia-gebouw van WUR (Wageningen University & Research) is een vervolg op de succesvolle, voorgaande Normen Dag. Deze keer handelt de Normen Dag over Europese verordeningen voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en het gebruik van machines. De focus is daarbij op voedingsmiddelen. Aan de orde komt hoe men aan de diverse wettelijke eisen praktische uitvoering kan geven.

Hygiëne

Het evenement geeft speciale aandacht aan de Europese machine-verordeningen 178, 852, 853, 1935, 2023, 42, 2073, 68, 98, 749 en 30. Voorname thema’s daarin zijn het uitsluiten van productcontaminatie en het vermijden van de aantasting van de smaak en geur van voedingsmiddelen. Ook zijn er sessies over de hygiëne en reinigbaarheid van machines en installaties. In dit verband gaat het behalve om GMP (Good Manufacturing Practice) en kwaliteitsborging ook om goed vakmanschap.

Vakmanschap

Met name vakmanschap is lastig te bewijzen. De organisatie wil de dag dan ook gebruiken om de benodigde kennis en kunde in kaart te gaan brengen die kunnen leiden tot een passende erkenning van goed vakmanschap. Hierbij ziet men ook een rol weggelegd voor onderwijsinstellingen en voedingsmiddelproducenten.

Toegang tot de ‘Normen-dag 2.0 (verordeningen)’ is voor leden van Machevo & Bulk Vereniging, DMFI, GMV en HDN gratis. Voor overige bezoekers geldt een toegangsprijs van € 200,- per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.