Ga naar hoofdinhoud

Full traceability voor Dinnissen-machines ?

QR-code identificeert machine-onderdeel

Dinnissen Process Technology kan vanaf nu het basismateriaal van elk onderdeel, elke plaat en elke bout van al hun machines en systemen tracken en traceren. Inclusief alle bijbehorende materiaalcertificaten. De volledige traceerbaarheid helpt klanten in de voedingsindustrie de kwaliteit en veiligheid van hun producten te verhogen.

Vooral in de voedingsindustrie moeten fabrikanten kunnen verantwoorden welke basismaterialen zijn gebruikt voor productcontactoppervlakken in hun productieprocessen. De Europese wetgeving bepaalt dat de oorsprong van die materialen traceerbaar moet zijn. Hiertoe brengt Dinnissen op alle machineonderdelen na verwerking een QR-code aan. Deze code linkt naar een materiaalcertificaat (in pdf-formaat).

Nabije toekomst

In de nabije toekomst is Dinnissen van plan allerlei andere relevante gegevens toe te voegen, zoals de technische tekeningen van de onderdelen. Andere plannen gaan over het nabestellen van reserveonderdelen door het scannen van de specifieke QR-codes, en het opvragen van informatie over onderdelen via tablet of smartphone in geval van een storing. Op deze manier streeft Dinnissen er voortdurend naar om het hele productieproces slimmer, efficiënter en duurzamer te maken.

Dinnissen waarborgt volledige traceability van machineonderdelen

Zie ook Dinnissen behaalt nieuwe ISO-45001 certificering

Meer over Dinnissen Process Technology

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.