Ga naar hoofdinhoud

Glatt als procesontwikkelaar

Fosfor recycling voor kunstmest

Glatt toont op Powtech (stand 3-249) onder meer een fosfor recyclingproces voor kunstmest, een continu agglomeratieproces en een continu sproeicalcinatieproces.

In de eerste stap van het tweetraps PHOS4green fosfor recyclingproces wordt uit fosfaathoudende as en een mineraal zuur een suspensie gevormd. Deze suspensie wordt vervolgens gesproeidroogd in een wervelbedinstallatie. Hierbij ontstaat een goed stromend granulaat dat direct geschikt is om als kunstmest te worden toegepast. Het proces recycleert 100% van de as. Met een aanpassing van de recepten kan een breed scala aan meststoffen, waaronder NP, PK en NPK worden geproduceerd.

GF ModFlex

Voor de continue agglomeratie van fijne poedermengsels heeft Glatt op basis van een fluid bed (wervelbedinstallatie) het GF ModFlex-proces ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk om praktisch stofvrije, goed oplosbare en uitstekend doseerbare granulaten te produceren. Dankzij de productvriendelijke verwerking blijven de functionele en nutritionele eigenschappen van de grondstoffen behouden. Het compact gebouwde, modulaire systeem heeft een productiecapaciteit van 100 tot 3.000 kg/uur.

APPtec-proces

Ook toont Glatt het continue sproeicalcinatie APPtec-proces (Advanced Pulse Powder-technology) voor de synthese van poeders. In een pulserende hete gasstroom (200°C – 900°C) is het mogelijk om uit een breed scala van uitgangsmaterialen poeders te produceren met een zeer nauwe deeltjesgrootteverdeling. Dankzij de regelbare procesomstandigheden zijn onder meer de chemische samenstelling en morfologie van de deeltjes aan te passen.

Zie ook Glatt toont ModFlex continue granulatie

Glatt continue agglomeratie in een fluid bed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.