Ga naar hoofdinhoud

Gpi-lijn voor Lamb Weston/Meijer

Additievenlijn van Gpi

Aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer (LWM) heeft haar vestiging in Kruiningen uitgebreid met een aardappelvlokkenfabriek waarin een additievenlijn van Gpi is opgenomen.

Lamb Weston/Meijer (LWM), bekend van haar diepgevroren gecoate en ongecoate frites, verhoogt met de uitbreiding de productiecapaciteit van aardappelvlokken met 180.000 ton per jaar. Hiermee komt men tegemoet aan de stijgende vraag naar gedroogde aardappelvlokken. Gpi De Gouwe heeft voor de nieuwe fabriek een proceslijn geleverd waarmee additieven (zoals emulgatoren) nauwkeurig aan het aardappelzetmeel worden toegevoegd. “Deze investering versterkt onze marktpositie, productinnovatie en de service van klanten”, aldus CEO Marc Schroeder.

Additievenlijn

De geheel in roestvaststaal uitgevoerde additievenlijn omvat onder meer big bag losstations, vacuüm transportsystemen, doseer- en mengtanks, kantelbakken en het benodigde leidingwerk. “Gpi denkt goed mee, waardoor een optimale oplossing is gerealiseerd. De budgettair aantrekkelijke offerte inclusief planning was snel binnen”, aldus project manager Richard van de Sande bij LWM. Ook Alexander Kraaijkamp, managing director Gpi De Gouwe kijkt terug op een fijne samenwerking: “Er ligt een eindresultaat waar beide bedrijven trots op mogen zijn”.

Lees het hele artikel

Meer over Gpi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.