Ga naar hoofdinhoud

Haver & Boecker met 3 stands op Achema

RotoPacker Adams-uitvoering

Haver & Boecker nam eind augustus met liefst drie stands deel aan de Achema in Frankfurt am Main (Duitsland). De stands in drie verschillende hallen stonden in het teken van respectievelijk draadweven, deeltjesanalyse en machinebouw.

Op het gebied van draadweven presenteerde Haver & Boecker tijdens de Achema een innovatief, metalen filtergaas met een drie dimensionale maasgeometrie. Hiermee kunnen hogere capaciteiten en lagere drukverliezen worden bereikt dan bij vergelijkbare conventionele filtergazen.

Haver & Boecker metalen filtergaas
Driedimensionale maasgeometrie

Wat betreft deeltjesanalyse was de insteek om op Achema de breedte te tonen van het programma apparatuur voor de meting van deeltjesvormen en deeltjesgrootten. Het portfolio loopt van conventionele analysezeven tot Dynamic Image Analysis-systemen.
Op het gebied van machinebouw toonde Haver & Boecker met haar technologische dochterondernemingen Feige Filling, Aventus en Haver Automation de ontwikkeling van een divisie voor machinebouw tot een divisie waar ook service en onderhoud hoog in het vaandel staan.

Vulmachines

Tijdens de vakbeurspresentaties lag bij Feige Filling het accent op de introductie van een modern, intuïtief HMI-scherm (Human-Machine Interface). Aventus was present met een van de snelste FFS-zakvulmachines (Form Fill Seal) van dit moment. De Topas SF heeft een capaciteit van meer dan 2600 zakken per uur.

Aventus Topas FFS-zakvulmachine

Ook werden op Achema andere vulmachines en palletizers gedemonstreerd. Zo was er aandacht voor de Adams-technologie waarbij poeders worden afgevuld in een eindloze buisfilm. Tijdens het vullen wordt lucht uit de verpakkingen onttrokken met behulp van een trillans en een compactiesysteem. Vervolgens wordt de verpakking hermetisch gesloten. De Adams-technologie is bij uitstek geschikt voor de farmaceutische industrie.

Quat²Ro

Alle machines en systemen zijn aan te sturen met het Quat²Ro System. Dit intelligente systeem omvat het hele scala aan real time monitoring-, analyse- en optimalisatietools. Nieuw is het Quat²Ro Batch System dat elk aspect van batchgewijze productieprocessen documenteert. Hiermee is een vroegtijdige detectie van onderhoudsbehoeften mogelijk en een optimale procesvoering.

Haver & Boecker machinefabriek, Feige Filling, Aventus, Behn+Bates en Newtec worden in de Benelux vertegenwoordigd door Vermeulen Ingenieursbureau in Helmond.

Zie ook Feige Filling HMI touchscreen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.