Ga naar hoofdinhoud

Tallpack-oplossing in Atex-omgeving

FFS buisfolie verpakkingsmachine van Tallpack

“Een complexe uitdaging in een Atex-omgeving. Maar in samenwerking met de engineers van onze leveranciers hebben we alle wensen van de klant kunnen realiseren.” Zo vat Projectmanager Mels de Pooter van Tallpack International een onlangs opgeleverd project samen.

Tallpack heeft bij een chemiebedrijf twee typen afzakmachines geplaatst voor de verwerking van één, poedervormig product. Dit materiaal moet namelijk kunnen worden verpakt in bigbags, maar ook in kleinere zakken. “De klant wenste dat de twee afzakmachines gelijktijdig zouden kunnen draaien, waarbij de zakken naar één en dezelfde verpakkingslijn zouden gaan om te worden gepalletiseerd en verpakt.”

Twee sporen

Het explosiegevoelige poeder wordt vanuit silo’s via een afkoelingsband naar de verpakkingsstraat gevoerd. Dit transport beschikt, evenals de verpakkingsstraat, over de nodige Atex-voorzieningen om de veiligheid van het proces te waarborgen. De twee sporen die in de verpakkingsstraat samenkomen, zijn die van een vulstation voor bigbags en een FFS-afzakmachine voor zakgoed.

Lees het complete artikel:

Bedrijfsgegevens Tallpack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.