Ga naar hoofdinhoud

Jansen&Heuning: passie voor bulk handling

Laadstraat bij Noblesse Proteins

Een nieuwe lasersnijmachine en 1198 zonnepanelen op het dak illustreren de ambitie van Jansen&Heuning om op duurzame wijze topkwaliteit transport- en opslagsystemen voor bulk te fabriceren. Het Groningse bedrijf is graag betrokken bij de eerste fase van het ontwerpproces van de klant.

“Jammer dat we wegens geheimhoudingsplicht niet al onze projecten met naam en toenaam mogen laten zien”, zegt Wiert Vos, commercieel directeur Jansen&Heuning. “Zo is ook de vertrouwelijkheid in het geding bij een grote, lopende opdracht waar onze expertises prachtig uitblinken. Een succesfactor van dit project was dat we er in een vroeg stadium bij zijn betrokken. Op dat moment had de klant alleen de proces- en instrumentatiediagrammen gereed en waren de vereiste capaciteiten bekend. Vanaf het begin hebben we kunnen meedenken over het ontwerp van de daadwerkelijke fabriek, de keuze en dimensionering van de installaties en de plaats ervan in de fabriek.”

Productieproces

De kritische installaties voor het project worden in de fabriek van Jansen&Heuning gefabriceerd. “We hebben een uitstekend geoutilleerde werkplaats en de vakmensen om dergelijke uitdagingen aan te kunnen. Het laswerk gebeurt volgens speciale procedures en wordt uitgevoerd door medewerkers die zijn gecertificeerd door DNV. Ook is geïnvesteerd in een nieuwe lasersnijmachine om zo snel mogelijk te kunnen reageren en de levertijden kort te houden.” Wiert Vos vindt het belangrijk dat het productieproces duurzaam plaatsvindt. Zo zijn op het dak van het bedrijf 1198 zonnepanelen geïnstalleerd. De gebouwen zijn geïsoleerd en de hele fabriek is voorzien van energiezuinige ledverlichting.

Zie ook: Jansen&Heuning vervangt elevatoren

Bedrijfsvermelding Jansen&Heuning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.