Ga naar hoofdinhoud

Kennissessie foodnormen voor machinebouw

Hygiënische procesinstallatie

Op donderdagmiddag 6 oktober 2022 organiseert GMV samen met DMFI en de Machevo & Bulk Vereniging een kennissessie ‘Foodnormen in de machine- en installatiebouw’. De sessie vindt plaats vanaf 13.00 uur bij de Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1, in Nieuwegein.

In de bijeenkomst worden de deelnemers bijgepraat over alle normen, richtlijnen en wetgeving over machinebouw en installaties voor de voedingsmiddelenindustrie. Na een introductie door Saucecompany over de uitdagingen van een voedingsmiddelenproducent, komen onderwerpen aan de orde zoals GFSI (ISO 22000), BRC, IFS en Lloyds als basis voor HACCP. Ook wordt ingegaan op de (nieuwe) machinerichtlijn in relatie tot de voedingsmiddelenindustrie. Daarna volgt een verdieping over voedselcontactmaterialen (EC1935:2004), machineveiligheid – hygiënisch ontwerpen (EN1672-2 en ISO14159) en de norm voor engineering en de hygiënische risico analyse (EN 16310). Voorts is er aandacht voor de uitvoering (zoals lassen) en het aantonen dat een machine of installatie voldoet aan alle normen, richtlijnen en wettelijke kaders (EG2023-GMP). Tot slot biedt het programma een inkijkje in de ontwikkeling van de internationale standaarden (ISO/TC326 en ISO/TC153).

Standaardisatie-commissie

GMV en DMFI zitten beide in de nationale standaardisatie-commissie voor machines voor de voedselindustrie, NEN-NC-341100, en zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van de internationale foodnorm, via de ISO/CEN/TC 153. De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel. Machevo & Bulk Vereniging is het netwerk van leveranciers aan de procesindustrie. Leden van de genoemde organisaties kunnen gratis deelnemen. Anderen kunnen voor deelname contact met de organisatie opnemen via e-mail [email protected].

Contactgegevens GMV Dutch Food Systems

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.