Ga naar hoofdinhoud

Lasvrije montageset voor buizen

Lasvrije montageset

Beele Engineering in Aalten heeft een montageset ontwikkeld om doorvoerbuizen met flens eenvoudig en zonder te lassen in stalen dekken, vloeren, schotten en wanden aan te brengen.

De set bestaat uit flensbuizen, een hoefijzervormige geleide-ring, pakkingen en bevestigingsbouten. Voor een optimale installatiedichtheid is ook in de kop van de bouten een pakking geïntegreerd. De set wordt gemonteerd door eerst één van de bevestigingsbouten door de flensbuis en de pakking in de geleidering te draaien en de ring vervolgens door de opening in het schot te steken. Daarna worden ook de overige bevestigingsbouten aangebracht en aangedraaid. Voor een langdurig waterdichte afdichting kan dankzij de pakkingkwaliteit worden volstaan met aandraaikrachten van circa 8 Nm.

Plug

De doorvoerbuis kan vervolgens worden afgedicht met de SLIPSIL XL-120 plug. Deze plug is EC-gecertificeerd conform MED 2014/90/EU en wordt toegepast om bestaande buisdoorvoeringen brandwerend en gas-, rook- en waterdicht af te dichten. Daarnaast leent de doorvoerbuis zich voor de SLIPSIL XL-120 blindplug om toekomstig leidingwerk te faciliteren. Beide plugvarianten zijn eenvoudig te installeren: de plug bestaat uit twee (of meerdere) delen die worden ingevet en om de betreffende buis (of buizen) worden gelegd. Vervolgens worden de plugdelen in de open ruimte rondom de buis geschoven, waardoor de doorvoering effectief wordt afgedicht. Omdat de doorvoerbuis van de montageset exact passend is, wordt niet alleen geprofiteerd van een optimale afdichting, maar ook van maximaal installatiegemak.

Montage van een flensbuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.