Ga naar hoofdinhoud

LDL verhittingslijn voor ForFarmers

De doseerschroef boven de CPM conditioner/hygieniser

De pluimveevoer-lijn van ForFarmers in Heijen, die begin dit jaar in gebruik is genomen, richt zich volledig op de hygiënische productie van verhit voer. Speciaal voor deze lijn is onder leiding van LDL Bulkhandling B.V. een nieuwe toren gebouwd.

Op de productielocatie van ForFarmers in Heijen verrees eind vorig jaar een veertig meter hoge toren. De toren, die tegen de bestaande fabriek is aangebouwd, is volledig ingericht op de separate productie van verhit pluimveevoer (meel en korrels) bestemd voor (groot)ouderdieren in de pluimveehouderij. Het voer voor deze dieren moet voldoen aan extra strenge eisen als het gaat om voedselveiligheid en hygiëne.

Separate toren

Bij de vervanging van de bestaande productielijn is ervoor gekozen een nieuwe lijn te bouwen in een separate toren. Zo kan de kwaliteit van dit speciale voer nog beter worden gegarandeerd. Samen met hoofdaannemer LDL Bulkhandling is voor de nieuwe productielijn gezocht naar machines en apparatuur die voeders produceren die voldoen aan de kwaliteits- en hygiëne-eisen van ForFarmers. Zo is het belangrijk dat eventueel in het voer aanwezige ziektekiemen als salmonella’s worden afgedood.

Conditioner/hygieniser

Een belangrijke rol in de lijn speelt de CPM conditioner/hygieniser. Deze installatie zorgt ervoor dat het voer de juiste kerntemperatuur bereikt voor het doden van eventueel aanwezige ziektekiemen. De verhitting van het voer gebeurt met stoom, waarbij een gecontroleerde temperatuur kan worden ingesteld tussen 82°C en 87°C. De hygieniser zorgt ervoor dat het product de vereiste tijd aan deze temperatuur wordt blootgesteld. De verblijftijd in de verhitter kan variëren, afhankelijk van de wensen van de klant.

Meer over deze verhittingslijn in Bulk 4, 2020

Zie ook: LDL en OHV in LANDD Group

Bedrijfsvermelding LDL Bulkhandling B.V.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.