Ga naar hoofdinhoud

Lindor Capsule voor vacuüm drogen én coaten

Lindor Capsule vacuümdroger én coater

Lindor presenteert op Solids Antwerpen (stand B024) met de Capsule een installatie die vacuüm drogen en coaten combineert in één machine.

De Capsule is bij uitstek geschikt voor het snel en effectief drogen van farmaceutische componenten, het impregneren en drogen van katalysatoren of het uitvoeren van chemische processen. Het vacuüm verlaagt de verdampingstemperatuur van vloeistoffen zodat men op een lagere temperatuur kan drogen (met het oog op het behoud van de productkwaliteit) of bij omgevingstemperatuur sneller kan drogen.

Beproefd concept

De machine is gebaseerd op het beproefde concept van de Lindor-menger met een roterende trommel en vaste schoepen. Onder invloed van de draaibeweging en zwaartekracht stroomt poeder of granulaat gelijkmatig door de trommel. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een roerwerk of agitator zijn de deeltjes praktisch vrij van afschuifkrachten.
De trommel van de Capsule heeft een dubbele mantel met volledig gelaste isolatielaag en is voorzien van speciale afdichtingen. Een railconstructie met uitrijdbare in- en uitlaat maakt het mogelijk de machine veilig en eenvoudig te onderhouden. De Capsule kan worden geleverd voor diverse batchgroottes. Bijbehorende apparatuur zoals warmwaterunit, olieverwarmer, vacuümpomp, filters en vloeistofinjectie kunnen als integraal onderdeel van het systeem worden aangeboden.

Zie ook Hygiënische Lindor-mengers voor snacks

Bedrijfsgegevens Lindor Machinefabrieken BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.