Ga naar hoofdinhoud

Duurzame overslag cacao

Cacao-overslag met mobiele hijsbanden en hangende transportband

De verduurzaming van Nederland is ook zichtbaar in de havens. De kolenoverslag neemt sterk af, zodat nu de groei wordt gezocht in een diversiteit van andere activiteiten. N.M. Heilig B.V. realiseerde duurzame oplossingen voor bijvoorbeeld de overslag van cacao en de verwerking van agribulk.

Amsterdam staat voor de reusachtige opgave om de CO2-voetafdruk te verkleinen door de haven in 2030 kolenvrij te maken. Men wacht het verlies van de kolenoverslag niet lijdzaam af en gaat voor nieuwe activiteiten. De stad is een belangrijke speler in de overslag en verwerking van veel andere grondstoffen, waaronder cacao.

Cacao-overslag

Als koploper in de cacao-verwerking deed Katoen Natie een beroep op N.M. Heilig B.V. om in Amsterdam een unieke overslagfaciliteit te ontwerpen, te bouwen en te leveren. Het systeem moest modulair, flexibel, aanpasbaar, stofvrij en productvriendelijk zijn. Voorts was snelheid geboden; tussen concept en installatie waren slechts zes maanden gepland. Het team van N.M. Heilig B.V. ging de uitdaging aan. Met de nodige creativiteit en aanpassingsvermogen lukte het om binnen de deadline een succesvol project te realiseren.

Lees het hele artikel

Zie ook: N.M. Heilig banden voor EBS-loods (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.