Ga naar hoofdinhoud

NSK lagers leveren ertsfabriek besparing op

NSK lagers

Een ertsfabriek heeft een besparing van ruim 390.000 euro per jaar gerealiseerd door een luchtverversingsventilator te voorzien van lagers van NSK.

De ertsfabriek had na herhaalde lagerschade de installatie voorzien van een geïmproviseerde persluchtkoeling om de lagertemperatuur omlaag te brengen, maar zonder het beoogde resultaat. Een team van NSK-specialisten heeft de installatie onderzocht, waaruit bleek dat de lagers verkeerd waren gemonteerd, overmatig werden gesmeerd en ontoereikend afdichtten. NSK adviseerde over te schakelen op NSKHPS Spherical Roller-lagers, samen met de SNN Plummer Blocks en de labyrinthafdichtingen van NSK. De NSKHPS-lagers zijn speciaal ontworpen om grotere belastingen aan te kunnen bij hogere temperaturen (tot 200°C). Ook heeft NSK aanbevelingen gedaan voor een correcte montage, optimale smeerintervallen en smeringshoeveelheid.

Geslaagde test

Na een test van twaalf maanden, waarbij NSK toezicht hield op de installatie, kon worden geconstateerd dat zich geen enkel probleem had voorgedaan. De productiviteit was gestegen, de onderhouds- en arbeidskosten voor lageraanpassingen waren gedaald en de persluchtkosten voor de lagerkoeling waren geëlimineerd. Dit leverde de ertsfabriek een kostenbesparing op die werd berekend op 393.706 euro per jaar.

NSK Europe Ltd. is de Europese organisatie van de in Tokio gevestigde lagerfabrikant NSK.

NSKHPS-lager
SNN Plummer Block

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.