Ga naar hoofdinhoud

Ontijzering zonder productiestop (video)

Cleanflow roterende magneetscheider

Goudsmit Magnetics presenteert een roterende Cleanflow magneetscheider die geschikt is voor vrije valleidingen in een continu proces. De magneetscheider wordt gereinigd zonder de productstroom te stoppen.

Bij veel magneetscheiders dienen de magneten tijdens een reinigingscyclus uit het huis gehaald te worden om de gevangen metaaldeeltjes mee naar buiten te verhuizen. Het risico is dan echter dat metaal terugvalt in de productstroom, zodat voor de reiniging een productieonderbreking nodig is. Bij de Cleanflow magneetscheider echter blijven tijdens de reinigingscyclus magneten in de productstroom aanwezig. Alleen de met metaal vervuilde hulzen die om de magneetstaven zitten, schuiven naar buiten om plaats te maken voor schone buizen. Zo kan de reiniging plaatsvinden zonder de productie te stoppen.
De Cleanflow scheidt metaaldeeltjes vanaf 30 micron af uit poeders en granulaten. Het apparaat kan capaciteiten aan tot circa 60 m3/uur. De magneetstaven roteren in de productstroom, zodat ze schoon blijven en optimaal met het product in contact komen.

Bedrijfsgegevens Goudsmit Magnetic Systems BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.