Ga naar hoofdinhoud

Poeth brouwerij-project in Nigeria

Ontwerp van de Poeth grondstoffeninslag voor het Nigeriaanse project

Poeth Solids Processing realiseert in Nigeria voor een wereldwijd actieve brouwerij een omvangrijk turn key project voor de inname, opslag en behandeling van mout en diverse andere grondstoffen. Een eeuw ervaring waarborgt een succesvolle oplevering.

De Nigeriaanse opdracht voor Poeth Solids Processing in Tegelen ligt in lijn met de ontwikkeling van het in 1921 opgerichte bedrijf. Destijds leverde grondlegger Willem Poeth transport- en procesinstallaties aan lokale, kleine brouwerijen. Een van de eerste projecten werd uitgevoerd bij De Vriendenkring in Arcen; de tegenwoordige Hertog-Jan Brouwerij. Inmiddels is Poeth Solids Processing ook ver buiten de landsgrenzen actief en bovendien op veel grotere schaal dan Willem Poeth ooit heeft kunnen vermoeden.

Productinname

Waar voorheen nog werd gewerkt met zakgoed en stortkabinetten, voert men nu de granen aan in bulkwagens. Dat geldt ook voor het project in Nigeria. Om de stofontwikkeling bij de inslag van mout, gerst en rijst tot een minimum te beperken, zijn de stortputten voorzien van speciaal hiervoor ontwikkelde filterinstallaties. Voorafgaande aan de silo-opslag worden eventuele verontreinigingen en grove delen uit de grondstoffen verwijderd. Magneten en metaaldetectoren staan daarbij in voor de afscheiding van ferro en non-ferro delen.

Wegen en doseren

Het overgrote deel van de productieprocessen in de brouwerij vindt batchgewijs plaats. Hierbij is een correcte mengverhouding van de diverse grondstoffen van cruciaal belang. Om die te bewerkstelligen worden de silo’s gedoseerd geleegd en de batches vervolgens precies afgewogen. Dit gebeurt in de regel met gewichtsafwijkingen van minder dan 0,1%. Dankzij deze hoge nauwkeurigheid is nauwelijks sprake van verliezen en kan men een constante productkwaliteit handhaven.

Meer over de Conditioner, hamermolens, Z-Conveyor, gebouwen en automatisering

Meer over Poeth Solids Processing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.