Ga naar hoofdinhoud

Rijkers-installatie voor Filoform

Installatie bij Filoform

Rijkers heeft voor kunstharsproducent Filoform in Geldermalsen een volautomatische productielijn ontworpen, gebouwd en turn key opgeleverd.

Filoform, producent van onder meer kunstharsen voor het afdichten en isoleren van kabelmoffen, is in het najaar van 2018 verhuisd naar een nieuw pand. Hier beschikt het bedrijf over een moderne productiefaciliteit. Voor de realisatie van de kunstharslijn deed Filoform een beroep op Rijkers uit Uden.

Zuigtransport

“In het voortraject overtuigden we Filoform door actief informatie en kennis te delen”, aldus Hans van Geffen, projectleider bij Rijkers. “Zo adviseerden we op basis van onze ervaring met krijtsoorten en PMDI-verharders om te kiezen voor een zuigtransport in plaats van een schroeftransport.” Dat bleek een goede raad, want inmiddels behoren stofproblemen bij Filoform tot het verleden. Ook plaatste Rijkers in de vulleiding een extra droger om vocht uit het product te halen.

Aerosil

Voor de handling van het zeer lichte poeder Aerosil (70 kg/m³) bouwde Rijkers een weeg- en transportsysteem. In tegenstelling tot andere partijen lukte het om een doseernauwkeurigheid tussen de 0,1 en 0,5 kilogram te behalen, en dat op hetzelfde systeem dat ook producten weegt die tien keer zo zwaar zijn. Filoform is hiermee in staat om op één menglijn meer en zeer verschillende producten te maken.

Procesinstallatie

De volautomatische procesinstallatie bestaat uit een opslagsilo, een bigbag-losstation, een zakkenstortkabinet, twee opslagtanks, een mengtank, drie voorraadtanks en het benodigde leidingwerk met appendages. “Hiermee hebben we voor Filoform een compleet nieuwe mengafdeling gecreëerd, inclusief besturing”, vertelt Van Geffen. “In overleg met de klant is ook op kosten bespaard, bijvoorbeeld door op bepaalde punten te kiezen voor staal in plaats van roestvaststaal.”

Rijkers is samen met RVS Non Ferro en SLB Hightech onderdeel van de SLB Group.

Bedrijfsgegevens Rijkers Procestechnologie BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.