Ga naar hoofdinhoud

SiccaDania voor kant-en-klare proceslijnen

Kant- en klare proceslijnen SiccaDania

SiccaDania ontwikkelt in samenwerking met de klant complete proceslijnen voor de productie van voedingsmiddelen. De full-service technologieleverancier kan daarbij niet alleen de fabricage, installatie en inbedrijfstelling voor haar rekening nemen, maar ook projectontwikkeling, engineering en onderhoud.

Geavanceerde technologie staat borg voor efficiënte, duurzame oplossingen gebaseerd op SiccaDania’s expertise en knowhow van upstream- en downstream-processen. De RVS apparatuur voldoet aan de hoogste standaarden met het oog op voedselveiligheid. De proceslijnen worden op maat gemaakt.

Innovatie

Innovatie staat bij SiccaDania hoog op de agenda. Actuele thema’s zijn verbetering van de gewasvalorisatie en vermindering van het water- en energieverbruik. Het bedrijf speelt ook in op de opkomst van plantaardige eiwitten door haar kennis en ervaring op dit gebied ter beschikking te stellen. SiccaDania-experts ontwerpen eiwit-extractieprocessen die aansluiten bij de specifieke wensen van producenten van voedingsingrediënten.

Eiwit-extractie

Een bijzonder project betreft de extractie van eiwitten uit erwten. Deze peulvruchten bevatten relatief veel eiwitten en vezels in vergelijking met andere groenten en vormen daarmee een prima bron voor de productie van alternatieve, plantaardige eiwitproducten. Samen met een klant is een eiwit-extractieproces ontwikkeld dat past bij de diervoederindustrie. De winning van de waardevolle componenten vindt plaats in diverse afzonderlijke processen. Daarbij valt te denken aan malen, scheiden, filtratie, Zeta-drogen en sproeidrogen. Samen zorgen al deze stappen voor een volledige valorisatie van de grondstof; een mooi voorbeeld van de ‘One-In-All-Out’-strategie die SiccaDania nastreeft.

Lees het hele artikel in Bulk 6, 2021

Meer over SiccaDania

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.