Ga naar hoofdinhoud

Tamar Seal voor een lekdichte asafdichting­čô╣

Tamar Seal met reservoir voor afdichtingsmedium

De Isra├źlische firma Tamar Seal presenteert een innovatieve, uiterst effectieve lekdichte asafdichting. De gepatenteerde technologie combineert alle voordelen van bestaande systemen tot een oplossing die machines zoals schroeftransporteurs en mengers zelfs onder extreme omstandigheden lekdicht houdt.

Tamar Seal is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van roterende asafdichtingen. Met meer dan 30 jaar ervaring in deze tak van sport is het bedrijf erin geslaagd om wereldwijd duizenden asafdichtingen te installeren. De Tamar Seal lekdichte asafdichting combineert de voordelen van conventionele technieken zoals stopbuspakkingen, lipseals, glijring- en labyrintafdichtingen tot een systeem dat zelfs onder extreme procescondities stand houdt.

Lekdicht

De gepatenteerde technologie garandeert dat machines en installaties ook lekdicht blijven bij de verwerking van agressieve of abrasieve producten, bij hoge procestemperaturen, bij langdurige productieruns en zelfs bij drooglopen. Ook compenseert de Tamar Seal voor scheefstand en hoekverdraaiïng van roterende assen. Het systeem wordt toegepast bij onder andere schroeftransporteurs, draaisluizen, mengers, blowers en centrifugaalpompen.

Afdichtingsmedium

De Tamar Seal heeft in tegenstelling tot andere mechanische afdichtingen geen afdichtingsvlakken of -veren, en er is niets breekbaar in de cartridge. Het systeem sluit hermetisch af dankzij de toepassing van een flexibel afdichtingsmedium. De druk op dit medium ligt daarbij iets hoger dan die in de machine. Het afdichtingsmedium draait niet mee met de as en fungeert als een flexibele, stationaire zitting.

Laag verbruik

Het afdichtingsmedium wordt bij afname automatisch aangevuld vanuit een klein, extern reservoir dat onder druk wordt gehouden met behulp van een zuiger onder gasdruk. Het systeem verbruikt geen perslucht. Op het reservoir is de voorraad afdichtingsmedium direct afleesbaar, zodat er alle gelegenheid is (in termen van weken) om tijdig aan te vullen. Hiervoor is het niet nodig de machine stil te leggen. In het algemeen kan men met een vulling zeker zes tot negen maanden vooruit. Het grote onderhoud komt na circa twee tot drie jaar, waarbij het nodig kan zijn om onderdelen te vervangen. Soms is dat niet het geval en kan het systeem twee extra jaren blijven functioneren.

Tamar Seal asafdiching met reservoir voor afdichtingsmedium
Tamar Seal asafdiching met reservoir voor afdichtingsmedium

Uitvoeringen

De Tamar Seal is leverbaar in diverse uitvoeringen. Naast een standaard model is er een variant om asdoorvoeringen met hoge druk te kunnen afdichten. Voor zware machines zijn er deelbare asafdichtingen beschikbaar en desgewenst kan worden voorzien in een asafdichting met geïntegreerd lager. De Tamar Seal is standaard vervaardigd uit 1020 gietstaal, rvs316 of Hastelloy. Verder wordt gebruik gemaakt van voedselveilige elastomeren zoals Viton en EPDM. Het afdichtingsmedium is vervaardigd op basis van grafiet of FDA-goedgekeurd PTFE. De maximale afdichtingsdruk is 0,5 bar. De Tamar Seal is inzetbaar tot procestemperaturen van 200°C. Valt het proces buiten deze waarden, neem dan contact op, de producent houdt van een uitdaging. Het systeem is leverbaar in imperiale en metrische maten, overeenkomstig ANSI- en CEMA-normen.

Tamar Seal in deelbare uitvoering
Tamar Seal in deelbare uitvoering

Klinkenberg Zaanstad

Tamar Seal uit Omer (Isra├źl) wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Klinkenberg Zaanstad, producent van onder andere schroeftransporteurs, uitdraagsystemen, mengers, en afdichtingen voor de stortgoed verwerkende industrie.

Klinkenberg Tamar Seal

Bedrijfsgegevens Klinkenberg Zaanstad BV

Zie ook CinchSeal verhelpt lekkage van schroefas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.