Ga naar hoofdinhoud

Vacuümdrogen en -impregneren in de Lindor CAPSULE

Inkijkje in mengtrommel met de toe- en afvoerleidingen voor het medium naar de mantel

Lindor presenteert met de CAPSULE een menginstallatie waarin men producten zowel kan vacuümdrogen als impregneren. De CAPSULE is bij uitstek geschikt voor het drogen van kwetsbare farmaceutische componenten, het impregneren van katalysatoren of het uitvoeren van chemische processen.

De CAPSULE is een innovatieve machine, gebaseerd op het beproefde concept van de Lindor ‘Gentle Touch’-menger. In deze productvriendelijke menger ontbreekt een roerwerk, waardoor deeltjes niet of nauwelijks beschadigen. Aan de binnenwand van de roterende mengtrommel zijn drie tot zes schoepen aangebracht, afhankelijk van de grootte van de menger. De mengtrommel rust op draagwielen.

Verwarmen

De Lindor Capsule is voorzien van een dubbele mantel die desgewenst thermisch kan worden geïsoleerd met bijvoorbeeld PIR. In de mantel circuleert een medium (water, stoom of thermische olie) waarmee het product kan worden gekoeld of verwarmd. De CAPSULE echter wordt vooral ingezet voor droog-applicaties en daarbij geldt dat naarmate de temperatuur hoger is, een product sneller droogt. In de gevallen dat een product thermisch gevoelig is, mag de droogtemperatuur niet te hoog zijn.

Vacumeren

Om een product bij lagere temperaturen toch snel te drogen, kan in de Lindor CAPSULE een vacuüm worden aangelegd. De onderdruk verlaagt het kookpunt van vloeistoffen waardoor deze sneller verdampen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld ‘actieve farmaceutische ingrediënten’ (API’s) efficiënt te drogen bij een temperatuur van minder dan 50°C.

Impregneren

Op het mengsel in de trommel kunnen eenvoudig vloeistoffen worden verneveld. De vloeistoffen worden van buiten via een leiding met een speciale vacuümafdichting in de trommel gevoerd en daar verneveld.

Zie ook: Lindor-mengers voor waspoeders

Bedrijfsvermelding Lindor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.