Ga naar hoofdinhoud

VEGA-sensoren voor vakonderwijs

Vega-sensoren voor vakonderwijs

VEGA in Amersfoort, specialist in meetapparatuur, heeft een serie sensoren gedoneerd aan Technisch Trainingscentrum Vakwijs en Opleidingsbedrijf Goflex. De drukopnemers uit de nieuwe 2020-serie en een 80 Ghz radarniveaumeter zullen worden ingezet in proefopstellingen voor Maintenance-cursussen.

“Dankzij deze moderne sensoren kunnen we cursisten beter met de praktijk vertrouwd maken”, aldus Michaël Elsenbach, adviseur bij zowel Vakwijs als Goflex. Hij heeft plannen om de proefopstellingen met de sensoren ook te demonstreren tijdens open dagen voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) van Goflex. “We zien dat de jeugd enthousiast is over een drukopnemer die je met een smartphone in bedrijf kunt nemen. Dat maakt het werven van aspirant technici eenvoudiger dan met met analoge metertjes en schroefwerk.”

Investering

“De sensoren zijn afkomstig van een geannuleerde bestelling”, aldus Thomas Hendriks van VEGA. “Je kunt dan wachten op een klant die precies die procesaansluiting en dat drukbereik zoekt, of investeren in technici door ze aan een onderwijsinstelling te geven. We verwachten dat de cursisten ervaren dat onze VEGA meetinstrumenten intuïtief en prettig werken. En uiteindelijk bepalen de leerlingen van nu hoe de fabriek van de toekomst er uit komt te zien.”

Zie ook VEGAPULS 69 – Radar niveaumeting met 80 GHz

Zie ook Terugkijken: VEGA Demo Online over inhoudsmeting

Bedrijfsgegevens VEGA BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.