Ga naar hoofdinhoud

Willems Baling Equipment breidt stevig uit

Robot met vacuümkop om vaten van circa 200 kg te verplaatsen

Willems Baling Equipment BV in Hapert is een wereldwijd bekende leverancier van balenpersen; machines die volumineuze bulkgoederen samenpersen en verpakken in balen. Echter, in de loop der tijd is het leveringspakket stevig uitgebreid met allerlei andere technieken. Ook bedrijven die niets van doen hebben met balenpersen weten Willems te vinden.

Sinds de oprichting van Willems Baling Equipment in 1992 houdt het familiebedrijf zich bezig met balenpersen voor het comprimeren en verpakken in balen van grote volumes samendrukbare producten. Vanaf het begin hoorden daar óók bij het ontwerp en de fabricage van aanverwante apparatuur. Denk aan zeefinstallaties om bulkgoederen te conditioneren alvorens deze te persen en verpakken, maar ook aan opslagsystemen om producten tijdelijk te bufferen voor verdere verwerking. Andere voorbeelden zijn robotpalletizers om de balen op pallets te stapelen en rekhoesmachines (ofwel stretch hooders) om de gevormde pallets te voorzien van een waterdichte hoes.

Uitgebreid leveringspakket

Het succes van deze aanverwante machines en installaties, plus de goede service van Willems, opende geleidelijk aan ook de weg naar markten waar balenpersen niet aan de orde zijn. Veel bedrijven die zich bezig houden met andere activiteiten dan persen vinden inmiddels in Willems óók een betrouwbare partner. Van het een komt het ander. Zo komt het dat het leveringspakket flink is uitgebreid. Het omvat onder andere diverse uitvoeringen rekhoesmachines, transportschroeven, bunkers, robots, zeefinstallaties en trailervul-systemen, voor een grote verscheidenheid van producten en stortgoederen.

Robuuste rekhoesmachines

Zo zijn de rekhoesmachines geschikt om een diversiteit van op pallets gestapelde items veilig en waterdicht te verpakken. Of het nu gaat om zakken, dozen, emmers, vaten of big bags. Afhankelijk van de aard en afmetingen van de items is er keuze in de uitvoering van de rekhoesmachine. De robuuste en betrouwbare machines zijn ‘built to last’, zoals Willems dat noemt. De populaire installaties worden vaak in series gebouwd.

Wat heeft Willems Baling nog meer in het assortiment?

Meer over Willems Baling Equipment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.