Ga naar hoofdinhoud

NETZSCH MasterCream maalmolen📹

MasterCream maalmolen

De MasterCream maalmolen van NETZSCH is ontwikkeld voor de verwerking van grondstoffen zoals amandelen, walnoten, hazelnoten en pinda’s en de herverwerking (ofwel ‘rework’) van zoetwaren zoals chocolade en wafels (kleiner dan 30 mm). Andere toepassingen zijn te vinden in de specerijen, diervoeding en de vleesverwerking.

De NETSCH MasterCream omvat een snijmolen en een horizontale, geagiteerde parelmolen, waarbij de maalelementen op de toepassing worden afgestemd. Hierdoor is het mogelijk om bij relatief lage temperaturen zeer fijne producten te vervaardigen zoals notenpasta’s en crèmes, met deeltjes kleiner dan 100 micron. De toerentallen van het apparaat zijn traploos instelbaar. De capaciteit van de MasterCream is afhankelijk van het vetgehalte van de grondstof en toegestane maximum verwerkingstemperatuur. De geproduceerde pasta of het maalgoed wordt direct naar een vat getransporteerd voor verdere verwerking. De MasterCream is stand-alone te gebruiken en kan voor reiniging eenvoudig worden gedemonteerd. Bij integratie van de maalmolen in een productielijn kan gebruik worden gemaakt van het bestaande spoelsysteem.
Netzsch wordt vertegenwoordigd door E&R BV.

NETZSCH MasterCream 10

Zie ook Innovatie-prijs voor Netzsch Condux Compact

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.