Ga naar hoofdinhoud

Netzsch-proces voor afronden grafietdeeltjes

Netzsch GyRho

Netzsch Trockenmahltechnik uit Hanau (Duitsland) heeft in samenwerking met Dorfner Anzaplan uit Hirschau een GyRho ontwikkeld voor het afronden van grafietdeeltjes.

Als eerste stap worden vlokken grafiet voorgemalen om te komen tot de juiste deeltjesgrootte. Daarna vindt een classificatie plaats in bijvoorbeeld een windzifter. Vervolgens worden de deeltjes sferisch gemaakt in de nieuw ontworpen Netzsch GyRho. Deze machine is in diverse formaten leverbaar. Het proces met de Netzsch GyRho spaart ten opzichte van de conventionele methode een groot aantal classificeerstappen met bijbehorende machines uit.

Besparingen

De beschikbaarheid van de productielijn is daardoor met 30% toegenomen, terwijl de onderhoudskosten met bijna 90% zijn verlaagd. De lijn kan in een 60% kleinere ruimte worden geïnstalleerd. Bovendien vraagt het nieuwe proces slechts de helft van het geïnstalleerde vermogen en verbruiken de machines 60% minder energie.

Batterijen

Het sferische grafiet wordt gebruikt voor de productie van anoden van lithium-ionbatterijen. De bolvormige deeltjes maken een compacte stapeling en daarmee een hoge energiedichtheid mogelijk. Netzsch Condux wordt vertegenwoordigd door E&R BV.

Zie ook Veelzijdige Netzsch laboratorium-molen

Bedrijfsgegevens E&R BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.