Ga naar hoofdinhoud

Snel reinigbare brekers Klinkenberg

Klinkenberg Zaanstad BV presenteert een serie in-line brekers voor het verpulveren van agglomeraten, grove delen en klonten in stortgoederen. De machines kunnen als snel reinigbare systemen flexibel in productieprocessen worden geïntegreerd.

De in-line breker biedt de mogelijkheid om zeefdekken snel uit te wisselen zonder de unit te demonteren. De wisseltijd bedraagt slechts 45 seconden. Dit betekent dat productwisselingen in een hoog tempo kunnen worden uitgevoerd. Op de robuuste aandrijfas kunnen naar keuze drie typen optionele brekerwerktuigen worden gemonteerd; messenbrekers, pennenbrekers of veegbrekers. Dit maakt het mogelijk om één en dezelfde breker in te stellen op de verwerking van compleet verschillende producten. Het wisselen van een brekerwerktuig neemt niet meer dan 10 minuten in beslag. De messen of pennen zijn leverbaar in roestvaststaal, maar ook in harde, slijtvaste staalsoorten. Naast de enkelassige breker bestaat ook een dubbelassige uitvoering met de optie voor een tweede, extra aandrijving.

Reinigingsplan
De keuze voor een bepaalde configuratie hangt mede af van de eisen die aan het reinigingsproces worden gesteld. Hierbij valt te denken aan zowel de mate van vervuiling als de hiermee samenhangende frequentie en intensiteit van de reiniging. Om de breker optimaal te benutten is het aan te bevelen om voor elke applicatie een reinigingsplan op te stellen en dit te valideren. De breker is dankzij snel demontabele zijplaten eenvoudig toegankelijk voor inspectie.

Toepassingen
De brekers worden vaak ingezet voor de verkleining van agglomeraten tot poeders, voorafgaand aan een pneumatisch transport. Andere toepassingen zijn het verbeteren van het oplosvermogen van poeders in extractortanks (oplostanks), het mengen van componenten en het doseren van poeders in opvolgende processen.

Zie ook Klinkenberg stortkabinet met trilzeef

Bedrijfsgegevens Klinkenberg Zaanstad BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.