Ga naar hoofdinhoud

1500 bezoekers AgriFoodTech

AgriFoodtech 2019

Zo’n 1500 bezoekers hebben tijdens AgriFoodTech in Den Bosch (11 en 12 december 2019) kennis gemaakt met high-tech systemen in de agri- en foodsector.

Tijdens deze vierde editie van het door Mikrocentrum georganiseerde evenement kwamen de topsectoren ‘High Tech Systemen & Materialen’ samen met ‘Agri & Food en Tuinbouw en Uitgangsmaterialen’. De ruim 100 exposanten presenteerden de laatste ontwikkelingen in hun vakgebieden terwijl in 60 lezingen ook aandacht is besteed aan innovaties, met name in ICT. Wageningen University verzorgde 11 december een paneldiscussie over mens en technologie in relatie tot enerzijds productiviteit en kwaliteit en anderzijds maatschappij en duurzaamheid. Tijdens het EVMI-congres op 12 december toonden bedrijven zoals Friesland Campina, Verstegen Spices & Sauces en Heineken hoe zij omgaan met innovatieve technologie.

Keynotes

Ook werden twee keynotes verzorgd; op 11 december door prof. dr. ir. Peter Groot Koerkamp (Wageningen University) en op 12 december door prof. dr. Ir. Lenny van Erp (HAS Hogeschool). Koerkamp sprak over de impact die technologie en robotisering hebben op de toekomst van Agri & Food. Van Erp-van der Kooij ging in op de toepassing van sensoren die onder meer melkveebedrijven, pluimveebedrijven gebruiken in individuele of groepshuisvestingssystemen.

Hackaton

Nationale en internationale studenten, developers, designers en technici werkten twee dagen lang aan concrete vraagstukken van organisaties uit de Agrifood- en Techsector. Tijdens deze editie van Hackathon Redesign Your AgriFood Business bouwden de teams werkende prototypen van applicaties en vernieuwende businessmodellen. Op 12 december koos de jury, bestaande uit Piet Rombouts, Frans Broeders en Piet Jan den Dikken, de winnaar van de Hackathon Redesign Your AgriFood Business 2019. Daan Corporaal en Shihaab Rouine (Fontys) en Mariska Krijnen (HAS) wonnen de 1e prijs met een integrale oplossing bestaande uit drones, robots, verbonden met een slimme agroforestry applicatie.

Innovaties

Op 11 december deelde Leen Zevenbergen, expert op het gebied van duurzaamheid en leiderschap, zijn visie in de voordracht ‘Innoveer of Disappear’. Samen met topondernemers Ruud Zanders (Kipster) en Eelco Osse (Osse Group) ging hij het gesprek aan over de laatste technologische ontwikkelingen. Op AgriFoodTech werd ook het door de EU gefinancierde project ‘de Trimbot’ gepresenteerd. Rijk Zwaan Breeding en Flier Systems toonden een nieuw zaaisysteem op papier. Gordan introduceerde het vernieuwde e-Gro, het software platform voor ‘data driven precision growing’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.