Ga naar hoofdinhoud

3.000 bezoekers Solids en Pumps & Valves

Solids en Pumps & Valves 2019

De vakbeurzen Solids en Pumps & Valves op 2 en 3 oktober 2019 in Rotterdam Ahoy vonden dit jaar voor de vijfde keer samen plaats. Het evenement trok circa 3.000 bezoekers.

De bezoekers van de vakbeurzen Solids en Pumps & Valves zijn afkomstig uit onder andere de food, feed, metaalsector en (petro)chemie. Solids richt zich op de verwerking van stortgoederen (zoals poeders en granulaten); Pumps & Valves op vloeistoffen en gassen. De kracht van het gecombineerde evenement is dat bezoekers hier oplossingen kunnen vinden voor de verwerking van zowel vaste stoffen als vloeistoffen. Veel van hen hebben met beide typen processen te maken.
“We zijn enorm trots op deze jubileumeditie, met name op het hoogwaardige kennisprogramma. Onze exposanten hebben het evenement met een ‘8’ gewaardeerd! Dat is een groot compliment. Het cijfer hebben we mede te danken aan de hoge kwaliteit van de bezoekers”, laat Michiel Schröder van beursorganisator Easyfairs weten.
Een grote publiekstrekker was de Instrumentation Area, de verbindende straat tussen beide beurzen. Meten en analyseren is essentieel voor zowel vaste stof- als vloeistofprocessen. Een nieuw initiatief was het Bulk Packaging Pavilion, waar producten en diensten voor het verpakken van stortgoed centraal stonden.

Kennisprogramma

De kennispartners VNCI, KWR, IIR, KEEA, CHEMGroep en Endress+Hauser hebben tijdens beide beursdagen presentaties gegeven die aansluiten op de thema’s Duurzaamheid, Machine en Veiligheid. De missie hierbij was om de industrie verder te helpen met inspiratie en nieuwe ideeën. Schröder: “Gezien de belangstelling en de positieve reacties van de aanwezigen is dit zeker gelukt.”
De eerstvolgende editie van Solids en Pumps & Valves in Nederland is op 6 en 7 oktober 2021 in Rotterdam Ahoy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.