Ga naar hoofdinhoud

5in1 Pegasus-menger bekroond met Innovator-status

De nieuwe 5in1 Pegasus-menger van Dinnissen is door de jury van de Proces Innovatie Prijs 2012 bekroond met de Innovator-status, wegens het innovatieve karakter van deze multifunctionele machine en de economische waarde voor de gebruiker.

Met de 5in1 Pegasus-menger kunnen in één installatie vijf processtappen worden uitgevoerd: mengen, vacuüm coaten, drogen, ontkiemen en aanzuren. Ondernemers besparen daardoor bedrijfsruimte en procesapparatuur. Andere voordelen zijn de energiebesparing en de snelle reiniging van het productieproces.
Er kunnen tot 18 verschillende vloeistoffen (zoals oliën en aroma’s) in de menger worden gesproeid. De fijn vernevelde vloeistofdeeltjes vermengen zich homogeen met de opgeworpen, droge grondstoffen. Met de vacuümfunctie kunnen aangebrachte vloeistoffen snel tot diep in de korrel worden gezogen. Van dezelfde vacuümfunctie wordt ook gebruik gemaakt bij het droogproces. Het is daarnaast mogelijk om producten een warmtebehandeling met stoom te laten ondergaan, zodat micro-organismen tijdens het mengproces worden gedood. Ten slotte is het mogelijk om producten een finishing touch te geven, waarbij een speciaal poeder wordt aangebracht, gevolgd door een stoombehandeling. Hierdoor krijgt het product een aangename, fris-zure smaak.
De dubbelassige Pegasus-menger behoort tot één van de meest verkochte producten van Dinnissen Process Technology. De machine wordt vooral ingezet voor het snel, efficiënt en homogeen produceren van gearomatiseerde producten met een hoge hygiëne-eis en een friszure smaaksensatie zoals thee, cereals, (krokante) zoetwaren en snacks.

Zie ook Energiezuinige serie Pegasus-mengers

Bedrijfsgegevens Dinnissen Process Solutions

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.