Ga naar hoofdinhoud

AgriFoodTech draait om high-tech en ICT

AgriFoodTech congres 2018

AgriFoodTech beleeft op 11 en 12 december 2019 haar vierde editie, opnieuw in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Naast een expositie is er ook een congres. Kernthema’s zijn high-tech en ICT. Technologische innovaties bepalen de toekomst van de agri- en foodsector.

Nederland levert als koploper in voedseltechnologie een belangrijke bijdrage aan het voeden van de groeiende wereldbevolking. Dankzij de inzet van high-tech-systemen en ICT-oplossingen kunnen fabrikanten wereldwijd gezonde producten efficiënt en duurzaam op de markt zetten. AgriFoodTech 2019 is hét podium om kennis te nemen van innovaties in de agri- en foodsector om zo kopposities in deze markt te behouden. Het evenement wordt georganiseerd door het onafhankelijk kennis- en netwerkcentrum Mikrocentrum. Voor wat betreft het congres op 11 december 2019 werkt Microcentrum samen met het AgriFoodTech Platform, waarin zijn vertegenwoordigd FME, FNLI, LTO Nederland en 4TU (ondersteund door Ministerie LNV).

Expositie

Fabrikanten, toeleveranciers, ontwerpers en gebruikers uit de hele voedselketen tonen op AgriFoodTech de laatste ontwikkelingen op hun vakgebieden. Op het snijvlak van de agri- & foodsector, (glas)tuinbouw, high-tech systemen, nieuwe materialen en ICT liggen kansen voor de ontwikkeling van exportketens op basis van de productie van duurzaam, veilig en smakelijk voedsel. De expositie, met naar verwachting 120 bedrijven en kennisinstellingen, bestrijkt een breed technologisch veld. Tot de aandachtsgebieden behoren onder meer robotica, sensortechnologie, fotonica, vision, machine- & apparatenbouw, informatietechnologie, big data, precisielandbouw, food innovation en verpakkingstechnologie. De organisatie verwacht dan ook dat het evenement technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking tot stand zal brengen.

Kennissessies

Diverse kennissessies bieden bezoekers actuele informatie. Ook zijn er podia om elkaar te ontmoeten en tot nieuwe business te komen. Denk daarbij aan themapleinen (er komt een Start-up Plein en een Onderwijs Plein), live-demo’s en met name het internationale Meet & Match-programma. Op 11 december vindt het congres van het AgriFoodTech Platform plaats. Ook staat er een hackathon ‘Redesign your agrifood business’ op het programma. Met zo’n 60 lezingen is AgriFoodTech 2019 tevens een evenement voor kennisdeling.

In Bulk 5, verschijndatum 13-09-2019, meer over AgriFoodTech.

Vierde editie AgrifFoodTech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.