Ga naar hoofdinhoud

Brouwerij investeert ondanks corona-crisis

Brouwzaal brouwerij Huyghe

Brouwerij Huyghe in Melle (België) investeerde dit jaar ondanks een gedaalde omzet wegens de coronacrisis toch in totaal 9 miljoen euro in diverse projecten.

CEO Alain De Laet ziet namelijk oplevingen in de Amerikaanse en Chinese markt. “De coronacrisis doet ons pijn, maar we hebben de afgelopen jaren een financiële buffer kunnen opbouwen en richten ons op de toekomst.”
Zo was Alain De Laet één van de 3 investeerders in de nieuwe brouwerij Haeseveld in Sint-Amandsberg (2 miljoen euro) en kwam er een huisbrouwerij St Idesblad in Koksijde (450.000 euro).

Procesinstallaties

Ook werd geïnvesteerd in nieuwe procesinstallaties zoals een gistpropagatie-installatie (600.000 euro), een hamermolen in de brouwzaal (165.000 euro), extra waterbekkens en een ondergrondse buffertank voor regenwater (350.000 euro) alsmede een eigen geruisloos blaassysteem om moutvrachtwagens te lossen (75.000 euro).

Uitbreidingen

De capaciteit van de vatenlijn werd uitgebreid van 240 naar 320 vaten per uur en er komt een automatische partykeglijn voor 5 liter vaatjes bij (1.3 miljoen euro). Naast tal van andere investeringen kocht de brouwerij voor meer dan 3 miljoen euro aan naburige percelen met het oog op toekomstige uitbreidingen, evenals 3 cafés in Eke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.