Ga naar hoofdinhoud

Circa 900 exposanten op Powtech

Powtech 2019

Powtech in Neurenberg (Duitsland), de grootste vakbeurs ter wereld op het gebied van stortgoedtechnologie, zal van 9 t/m 11 april 2019 met circa 900 exposanten ruim 14.000 bezoekers ontvangen. De slogan is ‘Processes to know – Solutions to go’.

Exhibition Centre Nuremberg opent dinsdag 9 april 2019 de poorten van wat wederom de grootste vakbeurs ter wereld is op het gebied van stortgoedtechnologie. Powtech, die hier elk anderhalf jaar plaatsvindt, beleeft dit jaar zijn eenentwintigste editie. Powtech is na de integratie in 2016 van de TechnoPharm ook een vakbeurs geworden voor de farmaceutische industrie.

Partec Congres

Tijdens Powtech wordt ditmaal ook het Partec-congres gehouden, met naar schatting 550 deelnemers. Het thema van dit driejaarlijkse, internationale congres is ‘Particles for a better life’. Powtech en het Partec-congres worden ideëel ondersteund door VDI-GVC (Gesellschaft Verfahrenstechnik und Chemieingenieurwesen) en APV (Arbeitsgemeinschaft für Pharmazeutische Verfahrenstechnik).

Internationaal

Van het aantal exposanten is circa 40% afkomstig van buiten Duitsland. Tijdens de vorige Powtech-editie (september 2017) hebben 835 exposanten 14.066 bezoekers uit 76 landen te woord gestaan. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan landenpaviljoens voor Japan (APPIE), Spanje (Techsolids) en China. Voorts komt er een gemeenschappelijke stand voor jonge, innovatieve ondernemingen. De top vijf buitenlanden (gemeten in standoppervlak) zijn Italië, Zwitserland, Nederland, UK en Oostenrijk. De exposanten richten zich met name op de sectoren chemie (442), food & feed (405), farma (387), mineralen, keramiek & glas (281) en machine- & installatiebouw (487).

Zes hallen

Dit jaar wordt de expositieruimte uitgebreid tot in totaal zes hallen. Aan de gebruikelijke hallen 1, 2, 3, 4 en 4a is hal 5 toegevoegd. Hiermee komt het totale bruto-oppervlak uit op circa 55.000 vierkante meter. De uitbreiding komt vooral ten goede aan de inrichting van twee expertforums en een interactieve kenniszone.

Expertforums

Het expertforum ‘food en chemie’, in samenwerking met CAV en Hochschule Ost-Westfalen-Lippe, vindt plaats in hal 2. Het expertforum ‘pharma-manufacturing-excellence’ met ‘guided tours’ in samenwerking met APV is te vinden in hal 3. Enkele thema’s van dit expertforum zijn continue productie, tablettering, coating en reiniging. Ook zijn er presentaties van producenten zoals Evonik, BASF en Biogrund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.