Ga naar hoofdinhoud

Conferentieprogramma Solids en Pumps & Valves

Solids Rotterdam, 2019

De kennispartners voor de conferenties van de vakbeurzen Solids en Pumps & Valves 2019 zijn CHEMGroep en Endress+Hauser, KWR, IIR en KEEA, en VNCI.

De drie pijlers van het conferentieprogramma zijn Duurzaam, Machine en Veiligheid. De kennispartners geven hier met vakinhoudelijke sessies meer verdieping aan.

CHEMGroep en Endress+Hauser
Raymond Bekker van CHEMGroep bespreekt een aantal aspecten op het gebied van cultuur, gedrag en bewustwording. Wat zijn voor operators de gevolgen van veranderende procescondities voor onderhoud, storingen en integriteit van de installatie? Dit laatste in het bijzonder voor risk based maintenance. Aldert Schollaardt van Endress+Hauser behandelt het voorspellend onderhoud van instrumentatie met HeartBeat Technology (HBT). Met voorbeelden van uitgevoerde praktijktoepassingen geeft hij een kijkje in de toekomst van IIOT en predictive maintenance. De sessie beantwoordt de vraag: Mijn plant slimmer maken, waar start ik?

KWR
De sessies van KWR behandelen twee onderwerpen: het belang van water voor de industrie en watergerelateerde duurzaamheid en circulariteit in de industrie. De sessie over het belang van water voor de industrie is vooral gericht op waterbeschikbaarheid en -hergebruik. In de sessie over watergerelateerde duurzaamheid en circulariteit komen de achtergronden en resultaten van verschillende toegepaste onderzoeksprojecten aan bod.

IIR en KEEA
De sessies van het Institute for International Research (IIR), experts in conferenties & trainingen, geven meer inzicht in data-analyse voor predictive maintenance en veiligheidscultuur: hoe brengt u balans in persoonlijke en procesveiligheid? KEEA presenteert de eerste resultaten van hun pilot ‘Het besparingspotentieel van slimme en zuinige aandrijfsystemen in de industrie’.

VNCI
VNCI (de koninklijke branchevereniging van de chemische industrie in Nederland) heeft twee interactieve sessies over veiligheidsdilemma’s. Veiligheid is een randvoorwaarde voor een succesvolle operatie, maar hoe ga je om met tijdsdruk? Wat te leren van incidenten? Wat betekent leiderschap in veiligheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.