Ga naar hoofdinhoud

Covestro bouwt aniline-fabriek in Antwerpen

Klaus Schaefer (CTO Covestro), Ann Wurman (directeur Essenscia), Annick De Ridder (voorzitter Port of Antwerp-Bruges), Jan Jambon (Vlaams minister-president), en Peter Verdonck (operations manager Covestro) bij de eerste spadesteek van de nieuwe fabriek van Covestro.

Het Duitse chemieconcern Covestro bouwt in Antwerpen een nieuwe fabriek voor de productie van aniline, een grondstof voor de vaste schuimcomponent MDI. Het project vergt een investering van meer dan 300 miljoen euro.

De aniline-fabriek zal naar verwachting begin 2025 in gebruik worden genomen en circa 40 nieuwe banen opleveren. Covestro produceert in de Antwerpse haven al sinds de jaren 70 aniline. Met de nieuwe fabriek verdubbelt de productiecapaciteit. Dit is volgens een woordvoerder van het bedrijf hard nodig, omdat vanwege de Europese Green Deal en de hoge energieprijzen de vraag naar isolatieschuim enorm is toegenomen. In het Duitse Brunsbüttel nam Covestro in 2020 een nieuwe installatie in gebruik voor de productie van MDI.

CO2-omzetting

De Duitse groep maakt deel uit van het Europees onderzoeksproject Carbon4PUR dat zich richt op de omzetting van CO2 in grondstoffen voor de productie van polyurethaan voor bouwisolatie en coatings.

Zie ook CO2 als grondstof voor mierenzuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.