Ga naar hoofdinhoud

De Boer Machines voor veeleisende processen

Robuuste procesinstallaties

De Boer Machines Nederland houdt zich al 80 jaar bezig met het ontwerp en de productie van machines en installaties voor veeleisende toepassingen in de procesindustrie.

Naast het moderne kantoorpand in Wijchen staat een grote productiehal, voorzien van een state-of- the-art machinepark. De ruim 100 medewerkers werken hier aan projecten voor klanten in met name Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Complete fabrieken

Ook realiseert De Boer complete fabrieken, inclusief de ontstoffing (met natfilters) en de afvalwaterreiniging. Voor de automatisering van deze processen beschikt het bedrijf over een eigen afdeling. Het bedrijf is expert in de verwerking van abrasieve grondstoffen, stoffige materialen, kleverige massa’s en kwetsbare eindproducten. Hiervoor zijn slijtvaste én productvriendelijke machines en installaties ontwikkeld.

Doseersystemen

Speciaal voor het doseren van slecht stromende, vochtige materialen heeft De Boer een feeder-systeem ontwikkeld. Dit bestaat uit een (gewogen) hopper die aan de onderzijde is voorzien van een frequentie-gestuurde, roestvaststalen ‘draaitafel’. Hierin roteert een schijf die het materiaal via een of meer uitlaten gecontroleerd uit de hopper uitdraagt, bijvoorbeeld op een bandtransporteur.

Trommeldrogers

Een andere specialiteit van De Boer is de droging van producten met behulp van ontwateringssystemen (mechanisch) of trommeldrogers (thermisch). In de warmtegeïsoleerde trommeldroger wordt het product met behulp van een gasbrander direct verhit. De producttemperatuur is een van de parameters voor de besturing van de brander. De standaard droogtrommels hebben een capaciteit tot 5 m3/uur.

Natfilters

Een natfilter is in veel toepassingen een aantrekkelijk alternatief voor een droge ontstoffing. Het filter kan efficiënt grote luchtvolumes reinigen, zelfs tot debieten van 100.000 m3/uur. De met stof beladen lucht wordt aangezogen en passeert een waternevel, waarbij het vocht zich bindt aan het stof. De schone lucht wordt aan de bovenzijde afgevoerd. De Boer levert ook oplossingen voor de verwerking en recirculatie van het waswater.

Intern transport

De Boer kan alle procesinstallaties leveren, inclusief een volledig geautomatiseerd intern transportsysteem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van band-, schroef-, ketting- en lamellentransporteurs en pneumatische transportsystemen, maar ook van bijvoorbeeld robots, traversewagens, shuttles, rollenbanen en liften. Steeds wordt daarbij gestreefd naar efficiënte en degelijke oplossingen. Zodat klanten verzekerd zijn van een betrouwbaar, solide proces.

Bedrijfsgegevens De Boer Machines Nederland BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.