Ga naar hoofdinhoud

Dutch Technology Week geopend

Opening Dutch Technology Week

Vandaag is de officiële opening van de Dutch Technology Week (DTW) op de Brainport Industries Campus in Eindhoven bijgewoond door ruim 180 belangstellenden.

Deze week vinden meer dan 60 events plaats die zijn georganiseerd door zo’n 200 bedrijven en kennis-en onderwijsinstellingen. Het karakter van de Dutch Technology Week is landelijker dan ooit: ontstaan in Eindhoven is de week uitgegroeid tot een event dat dit jaar op 22 verschillende locaties door het hele land plaatsvindt.

Op het podium was de nieuwe generatie vertegenwoordigd door door sprekers van studententeams InMotion (TU/e) en Forze (TU Delft) en start-up Lightyear. Ook spraken Frits van Hout (voorzitter van de klankbordgroep DTW en lid Raad van Bestuur ASML), Ineke Dezentjé (voorzitter FME) en Marieke Blom (hoofdeconoom ING).

Techniekvirus verspreiden

Zorgen dat het techniekvirus verder verspreid wordt, dat ziet Frits van Hout als een van de belangrijkste doelstellingen van de DTW 2019. “We zeggen: kom erbij, dit is ook iets voor jou. Techniek is voor iedereen, het heeft toegevoegde waarde maar daarvoor moet het wel omarmd worden.”

Marieke Blom constateerde dat in een groeiende economie de gemiddelde productiviteit bleef steken op het niveau van jaren geleden. “We zijn wel meer uren gaan werken en daardoor leek het alsof we nog de goede kant op gingen, maar als je kijkt naar wat we per uur presteren, dan moet dat gewoon beter. Waar we dus grote behoefte aan hebben zijn slimmere machines én mensen die daar slimmer mee om kunnen gaan.”

Technologie en innovatie zijn belangrijke thema’s, onderschrijft ook Ineke Dezentjé, maar onder aan de streep zijn het slechts middelen tot een hoger doel: “Pas als we ons bewust worden van de impact ervan op de samenleving, kunnen we helemaal goed begrijpen wat het werkelijke belang is. Mensen in het algemeen, maar met name vrouwen, zijn zich te weinig bewust van het belang en de kansen van technologie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.