Ga naar hoofdinhoud

Easyfairs procesbeurzen Rotterdam krijgen vorm

Vakbeurzen Solids en Pumps & Valves vormen één evenement

De Easyfairs vakbeurzen Solids en Pumps & Valves in Rotterdam Ahoy krijgen steeds meer vorm. Zo komt er een Instrumentation Area. Ook worden een Bulk Packaging Pavilion en een Digital Job Pavilion ingericht.

De beide vakbeurzen gaan over het interne transport, de verwerking en de opslag van vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. Ze vormen samen één evenement voor de procesindustrie.

Instrumentation Area

De Instrumentation Aera is de verbindende straat tussen beide vakbeurzen. “Hier staan exposanten met slimme systemen en apparaten die in alle industriële processen inzetbaar zijn”, zegt Michiel Schröder namens beursorganisator Easyfairs. “Bezoekers lopen altijd over deze straat wanneer ze van de ene naar de andere beurs gaan.”

Bulk Packaging Pavilion

Nieuw is het Bulk Packaging Pavilion. Hier staan exposanten die gespecialiseerd zijn in logistieke oplossingen. “Zij houden zich bezig met de ontwikkeling van doelmatige en duurzame verpakkingen”, aldus Michiel Schröder. “De grondstoffen en producten dienen veilig en economisch te worden getransporteerd. Met het oog op duurzaamheid wordt daarbij ook steeds meer gelet op de herbruikbaarheid van verpakkingen.”

Digital Job Pavilion

Een andere primeur is het Digital Job Pavilion, dat inspeelt op de vraag uit de markt naar technische vakmensen. “Het is een carrièreplein waar aandacht is voor starters en professionals om kansen op de arbeidsmarkt te ontdekken” geeft Michiel Schröder als toelichting. “Bezoekers kunnen kennisnemen van vacatures van deelnemende partijen middels de Smart Badge Technologie. Ook worden op het Digital Job Pavilion speeddates georganiseerd en workshops gegeven, waaronder een CV-check.”

Praktische informatie

Op woensdag 2 en donderdag 3 oktober 2019 vindt met Solids en Pumps & Valves het grootste processing-evenement van de Benelux plaats in Rotterdam Ahoy. Bij ruim 250 exposanten oriënteren bezoekers zich op producten, innovaties en kennis. De beursvloer bestaat uit twee delen: Solids (verwerking van poeders, korrels en granulaten) en Pumps & Valves (verwerking van vloeistoffen en gassen).

Zie ook Thema’s Solids: duurzaam, machine en veiligheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.