Ga naar hoofdinhoud

Efficiënt en energiezuinig drogen in de Pegasus-menger

Dinnissen Process Technology presenteert een multifunctionele Pegasus-menger, waarmee stortgoederen efficiënt, productvriendelijk (low shear) en uitermate energiezuinig kunnen worden gedroogd.

In de dubbelassige paddle- menger wordt mechanisch een fluid bed gecreëerd. De productdeeltjes bewegen zich in de gefluïdiseerde zone vrij in de ruimte, waardoor een snelle, intensieve menging ontstaat. Hierdoor is het tevens mogelijk om de deeltjes energie-efficiënt te drogen. De zwevende grondstofdeeltjes vermengen zich juist dan gemakkelijk met de ingezogen of geïnjecteerde warme, droge lucht. Hierdoor vindt een gelijkmatige, snelle en efficiënte droging plaats. Het vermengen van de drooglucht met de grondstoffen vereist geen druk, waardoor minder warme lucht is benodigd. Hierdoor kan veel energie worden bespaard.
De droogfunctie van de multifunctionele Pegasus-menger spaart vloeroppervlak uit en bespaart op de aanschaf van procesapparatuur. Het tegelijkertijd uitvoeren van twee processtappen in één compacte mengunit levert bovendien voordelen op bij het snel en grondig reinigen van de procesunit. Door het uitgekiende besturingsprogramma kunnen fabrikanten gemakkelijk variëren met de droogfunctie, mengtijd en -intensiteit. Dat maakt de menger geschikt om, binnen één productielijn, uiteenlopende recepten te produceren en daarbij snel en gemakkelijk over te schakelen, ook als het gaat om kleine hoeveelheden.

Bedrijfsgegevens Dinnissen Process Technology
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.