Ga naar hoofdinhoud

Food Pilot opent eiwit-lijn

Texturen van soja-eiwitten

Food Pilot in Melle (België), het testcentrum van ILVO en Flanders´ Food, opent op 24 november 2022 een nieuwe verwerkingslijn voor innovatieve eiwitten.

In deze ‘Plant Protein Pilot’ kan de verwerking van eiwitrijke (niet-dierlijke) grondstof tot geëxtrudeerd product op semi-industriële schaal worden uitgevoerd. Hierbij is het mogelijk om de impact van de verschillende stappen te bestuderen om vervolgens het proces te optimaliseren. De eiwit-lijn van Food Pilot bestaat uit apparatuur voor het dehullen, ontvetten, centrifugeren, decanteren, klaren en drogen van materialen.

Eiwit-eigenschappen

Bij de officiële opening is er ook een posterpresentatie van het TexProSoy en ProFuNu project over de functionele en nutritionele eigenschappen van eiwitten. TexProSoy gaat daarbij in op de impact van de extractie, droging en ‘high moisture extrusie’ op onder meer de textuur van het eindproduct, terwijl ProFuNu het accent legt op de impact van processtappen op de eiwitoxidatie en -vertering.

Belangstellenden voor de opening van de Plant Protein Pilot kunnen zich daarvoor inschrijven.

Zie ook Food Pilot breidt uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.