Ga naar hoofdinhoud

Groen licht voor Solids Antwerpen

Antwerp Expo

Eind juli heeft Easyfairs van de Nationale Veiligheidsraad in België groen licht gekregen voor het houden van vakbeurzen vanaf 1 september, zij het onder strikte voorwaarden. Wat betekent dat Solids Antwerpen op 21 en 22 oktober 2020 doorgaat.

Voor zover de epidemiologische omstandigheden het toelaten, gaat Solids Antwerpen op 21 en 22 oktober 2020 zoals oorspronkelijk gepland ‘gewoon’ door, onder voorwaarde dat de maatregelen die door de Nationale Veiligheidsraad in België zijn afgekondigd onverkort worden opgevolgd. Dat betekent dat deelnemers en bezoekers van de vakbeurs een neusmondmasker dragen, anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren en het beursprotocol strikt naleven.

Pakket veiligheidsmaatregelen

Easyfairs heeft een pakket van veiligheidsmaatregelen uitgewerkt dat inmiddels door de federale overheid is goedgekeurd. De beursorganisatie kijkt dan ook met veel verwachting uit naar het moment dat de deuren van Expo Antwerp open gaan voor de elfde editie van het tweejaarlijkse evenement voor de stortgoed verwerkende industrie. De vorige editie vond plaats op 17 en 18 oktober 2018.

Audits

Om de veiligheid en gezondheid van exposanten, bezoekers en andere bij de vakbeurs betrokken personen te waarborgen, legt Easyfairs strikte normen en procedures op inzake ontsmetting en hygiëne. Hiertoe is de beursorganisator een partnerschap aangegaan met SGS, een internationaal gerenommeerd bedrijf dat geregeld audits op de vakbeurzen van Easyfairs zal uitvoeren.

Poeder- en bulkindustrie

Solids Antwerpen is al jaren hét netwerkmoment voor de poeder- en bulkindustrie in de Benelux. Een belangrijke reden voor het succes van deze vakbeurs is de locatie; op een steenworp-afstand van de haven, in het hart van de Benelux-industrie. Bezoekers hebben veelal leidinggevende functies. Het gaat daarbij om professionals vanuit de voedingsmiddelenindustrie, chemie, metaal, farmacie en recycling & afvalverwerking.

Corona-maatregelen

De belangrijkste maatregelen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan:

  • Verplicht dragen van een neusmondmasker tijdens de op- en afbouw en de volledige duur van de vakbeurs
  • Vooraf verplicht registreren en vastleggen van contactgegevens om indien nodig tracing achteraf mogelijk te maken
  • Verplichte tijdslots om de bezoekersaantallen over de dag te spreiden
  • Continue monitoring van de bezoekersdichtheid om wachtrijen zoveel mogelijk te vermijden
  • Gescheiden in- en uitgangen
  • Verplicht éénrichtingsverkeer of verplichte looplijnen
  • Prominente veiligheidssignalisatie
  • Gebruik van de Easygo Smart Badge om fysieke uitwisseling van visitekaartjes te vermijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.