Ga naar hoofdinhoud

Hygiënische Rhönradmenger Engelsmann

JEL RRM Hygienic Design Rhönradmenger

De Rhönradmenger JEL RRM van J.Engelsmann AG is een tuimelmenger voor een scala aan toepassingen. De industriële machine is nu ook verkrijgbaar in een Hygienic Design-uitvoering.

Een Rhönrad is in de gymnastieksport een toestel dat bestaat uit twee hoepels die met elkaar zijn verbonden door zes dwarsspijlen. In de stortgoed verwerkende industrie slaat de term Rhönrad op een bepaald type tuimelmenger. De Rhönradmenger JEL RRM van J.Engelsmann AG uit Ludwigshafen (Duitsland) is verkrijgbaar met mengvaten van 50 tot 400 liter.

Toepassingsgebied

De Rhönradmenger wordt in een scala van industriële sectoren gebruikt voor het homogeniseren van de meest uiteenlopende stortgoederen en vloeistoffen. Het brede toepassingsgebied wordt nu nog verder uitgebreid dankzij de introductie van een Hygienic Design-uitvoering. Deze machine is ook geschikt voor applicaties in de farma en voedingsmiddelenindustrie. De Hygienic Design-uitvoering heeft geen dode ruimten of elementen waar product kan achterblijven. Alle oppervlakken zijn uiterst glad afgewerkt. De Rhönradmenger kan op eenvoudige wijze volledig uit elkaar worden genomen voor een grondige reiniging van de verschillende onderdelen.

Toepassingsgebied

J.Engelsmann AG heeft veel aandacht gegeven aan de rollenbaan waarop het rhönrad met het mengvat rust. In plaats van een meerdelige constructie heeft de Hygienic Design-uitvoering één enkel gelast roestvaststalen onderdeel. De rollenbaan is versterkt met ronde dwarsbuizen om de afzetting van product te voorkomen. Het open ontwerp en de gladde oppervlakken zorgen ervoor dat de machine eenvoudig is te reinigen.
De Rhönradmenger wordt aangedreven door een aseptische motor met een gladde behuizing. Het roestvaststalen mengvat kan met behulp van stervormige handgrepen eenvoudig in de machine worden vastgezet en losgemaakt. Hierbij rust het mengvat op een beugel die is voorzien van FDA-conforme antisliplaag voor een veilige, vaste grip.

Mengelement

In het mengvat kan optioneel een drievleugelige mengelement worden geplaatst om de menging te optimaliseren. Het mengelement is roestvaststalen onderdeel uit één stuk. De vleugels van het mengelement zijn voorzien van opsteekbare klemlijsten die eenvoudig zijn te verwijderen en weer terug te plaatsen.

Zie ook Vibrozeef van Engelsmann

Bedrijfsgegevens J.Engelsmann AG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.