Indutrade neemt Typhoon Roertechniek over - Bulkgids Ga naar hoofdinhoud

Indutrade neemt Typhoon Roertechniek over

Proefruimte Typhoon Roertechniek

Indutrade Benelux heeft op 15 februari 2021 Typhoon Roertechniek BV in Raamsdonksveer overgenomen.

Het in 1946 onder de naam MKT (Machinefabriek Koelewijn Typhoon) opgerichte bedrijf kwam in 2005 in handen van Peter Ordelmans en Roderik Hol. Zij blijven ook na de overname bij het ISO9001 gecertificeerde bedrijf betrokken. Typhoon heeft 3 locaties in 3 landen (Nederland, België en Duitsland) en telt 22 medewerkers.

Leveringsprogramma

Het leveringsprogramma varieert van eenvoudige roerwerken tot complexe installaties voor het homogeniseren, suspenderen, dispergeren en emulgeren van grondstoffen en producten. Hierbij kan worden voldaan aan Atex-. HACCP-, GMP-, FDA- en EHEDG-richtlijnen. Nieuwe toepassingen kunnen in de proefruimte van Typhoon worden getest. Het bedrijf beschikt over een technische buitendienst voor montage, onderhoud en reparaties.

Technische bedrijvengroep

Indutrade Benelux is een technische bedrijvengroep waartoe onder meer aandrijfspecialist Ammertech, ATB Automation, Hanwel (leidingcomponenten), Hitma Instrumentatie en Zijtveld Grijpers behoren. De aangesloten bedrijven worden ondersteund op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en de informele uitwisseling van kennis en ervaring.

Decentrale structuur

De Benelux-organisatie is onderdeel van het Zweedse, beursgenoteerde Indutrade AB. De decentrale structuur van het concern waarborgt de identiteit en autonomie van de aangesloten bedrijven.

Bedrijfsgegevens Typhoon Roertechniek BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.