Ga naar hoofdinhoud

Katoen Natie investeert in Chemelot

Impressie bouw Chemelot

Logistiek dienstverlener Katoen Natie investeert de komende jaren 80 miljoen euro in terminals op en nabij de Chemelot-site in Zuid-Limburg. Het bedrijf heeft in deze regio logistieke platformen in Nuth, Born, Geleen, Elsloo, Tüddern (Duitsland) en Maasmechelen (België).

De belangrijkste investering wordt een nieuwe multi-customer terminal op de Chemelot site. Hier worden op een perceel van 12 hectare 54.500 m² magazijnruimte en 207 silo’s gebouwd. Naast de opslag van met name polymeren biedt Katoen Natie een waaier van diensten aan, waaronder herverpakken, zeven, compounderen en compacteren van producten. Het platform zal in het tweede kwartaal van 2020 operationeel zijn.
Parallel wordt de logistieke terminal in Nuth uitgebreid met 10.000 m² magazijnruimte en 60 silo’s. Dit project wordt naar verwachting eind 2019 opgeleverd. Verder is grond aangekocht in Born voor de bouw van een magazijn van 35.000 m². Voorts wordt dit jaar met de aankoop van 115 trekkers, 45 bulkwagens en 10 vloeistoftanks het voertuigenpark vernieuwd en uitgebreid. In totaal komen er 75 nieuwe banen bij.

Bedrijfsgegevens Katoen Natie

Uitbreidingen van Katoen Natie op en rond Chemelot in Geleen (Zuid-Limburg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.