Ga naar hoofdinhoud

Kempink tester voor slijtvastheid pellets

WEMO-techniek presenteert met de Kempink tester een apparaat voor de betrouwbare bepaling van de slijtvastheid van pellets in onder andere de biomassa- en feedsector.

De Kempink tester biedt een betrouwbaar beeld van de slijtvastheid van korrels en granulaten zoals voederbrokken en houtpellets. Het apparaat voorspelt de slijtage van de pellets als gevolg van de mechanische belasting die tijdens het vervolgtransport zal plaatsvinden. De Kempink tester is daarmee een belangrijk hulpmiddel voor de kwaliteitsborging in de diervoeder- en biomassa-industrie.

Gecontroleerde belasting

De Kempink tester bestaat uit een stalen cilinder waarin twee ventilatoren draaien met tegengestelde schoepen. Een frequentie-geregelde motor zorgt voor een gecontroleerde belasting van de pellets, waarbij het slijtagebeeld wordt vastgelegd met behulp van een speciale zeef. “Dit principe levert reproduceerbare resultaten op”, aldus Bob Bles, verkoopmanager bij WEMO-techniek. “We zijn enthousiast met de Kempink tester een apparaat te kunnen aanbieden waarmee klanten de kwaliteit van hun brokken en pellets berouwbaar kunnen meten.”

Bedieningsgemak

Een groot voordeel van de tester is het bedieningsgemak. Zelf zeven is niet nodig, omdat dit in de tester zelf gebeurt. Het kan zelfs nog eenvoudiger, en wel met de in-lijn Kempink tester. Dit apparaat, een door-ontwikkeling van de bestaande tester, maakt het voor het eerst mogelijk om de meetresutlaten ook te vergelijken met die van de laboratorium tester.

Bedrijfsgegevens WEMO-techniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.